top of page

HERHAALRECEPTEN

Verschillende vormen

Een medicijn mag alleen worden herhaald indien u dit met uw (huis)arts heeft afgesproken. Medicatie die voor 10.00 uur is aangevraagd ligt de volgende werkdag vanaf 15.00 uur klaar bij uw apotheek. Er zijn verschillende manieren om herhaalmedicatie aan te vragen.

 

Met herhaalnummer: telefonisch via de apotheek.

Als er een herhaalnummer op het etiket van uw geneesmiddel doosje staat, dan kunt u uw recepten voortaan aanvragen via het telefoonnummer op het etiket of via de website van uw apotheek. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze herhaal service  geldt alleen voor de apotheken Helpman, Oosterpoort, De Wijert en De Wiljes. Een informatieblad met uitleg hierover is te verkrijgen in de apotheek en in de praktijk.

Met herhaalnummer: via de website van de apotheek

U gaat naar de website van uw apotheek:

Apotheek Helpman:          https://www.serviceapotheek.nl/helpman/herhalen

Apotheek Oosterpoort:     https://www.serviceapotheek.nl/oosterpoort/herhalen

Apotheek de Wijert:          https://www.serviceapotheek.nl/wijert/herhalen

Apotheek de Wiljes:          https://www.serviceapotheek.nl/wiljes/herhalen

Zonder herhaalnummer: via de receptenlijn van de praktijk

Heeft u geen herhaalnummer op uw etiket staan, maar wel met uw huisarts afgesproken dat u medicijnen rechtstreeks kan herhalen, dan kunt u bellen met de receptenlijn van uw huisarts. De receptenlijn is niet bedoeld voor nieuwe medicijnen. Inspreken kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook als uw eigen huisarts afwezig is. De receptenlijn wordt elke werkdag afgeluisterd.

 

Spreek de naam van uw huisarts, uw eigen naam, uw geboortedatum en de naam van uw apotheek in. Vervolgens de naam van het medicijn met sterkte en gebruik. Na het inspreken moet u de verbinding verbreken!

Heeft u de receptenlijn vaker ingesproken en wilt u de uitleg overslaan toets dan #, dan kunt u meteen beginnen met inspreken.

 

De receptenlijn is niet bedoeld voor nieuwe recepten. Ligt de medicatie niet klaar bij uw apotheek, neem dan contact op met uw praktijk.

bottom of page