CORONA VACCINATIES

Corona vaccinaties 2021

In verband met de Coronacrisis en de maatregelen, zijn wij genoodzaakt om de corona vaccinaties op een andere locatie te geven, te noemen;

de San Salvatorkerk

Hora Siccamasingel 202, Groningen

Zaterdag 10 april 2021: uw 1e vaccinatie (Astra Zeneca)

Zaterdag 26 juni 2021: uw 2e vaccinatie (Astra Zeneca)

Tijd: er staat een tijdsblok aangegeven op uw uitnodigingsbrief

Behoort u tot onderstaande groep, dan ontvangt u in week 14 een uitnodiging van uw huisarts;

- Geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960.

- Niet mobiele thuiswonende patiënten.

Update: corona vaccinaties 

29 juni 

De twee geplande vaccinatie dagen zijn inmiddels geweest. Wij kijken terug op twee geslaagde dagen en zijn trots dat wij een bijdrage aan de campagne hebben kunnen leveren. 

Heeft u nog geen vaccinatie gehad en wilt u zich wel laten vaccineren, dan kunt u contact opnemen met de rijksoverheid of het RIVM

30 april

Er zijn groepen mensen die vanwege hun medische situatie een grotere kans hebben om erg ziek te worden door corona. Dit zijn mensen met:

• Afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;

• Een chronische stoornis van de hartfunctie;

• Diabetes mellitus;

• Andere chronische nierinsufficiëntie;

• Een afweerstoornis of behandeld met immuunsuppressiva leidend tot          verminderde weerstand tegen luchtweginfecties.

 

Dit zijn de mensen die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepprik.

Zij krijgen medio mei een uitnodiging voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De uitnodiging hiervoor ontvangen zij van de huisarts. De GGD geeft de vaccinatie op een GGD-priklocatie.

 

Voor vragen over het vaccin en het vaccinatiebeleid verwijzen wij u naar de site van de overheid of GGD

15 april

Voor vragen over het AZ vaccin en het vaccinatiebeleid kunt u terecht bij het speciale informatienummer van het RIVM: 0800-1351.

Ook kunt u informatie vinden op de website van de overheid: wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?

vacc.jpg
IMG-8456.JPG

10 april

Vandaag zijn wij gestart met het zetten van de eerste corona vaccinaties.

Patiënten met de leeftijd van 60 tot en met 64 jaar werden gevaccineerd met het Astra Zeneca vaccin. De categorie patiënten onder de 60 jaar die gepland stonden, werden door het besluit van de overheid afgebeld door de assistentes.

Ondanks de grote publiciteit in de media was de opkomst vandaag groot, naar schatting 80%. In verband met de coronamaatregelen waren wij genoodzaakt om het op een andere locatie, de San Salvatorkerk, te organiseren.

De dag verliep voorspoedig en met een leuke sfeer.

07 april

Wij worden telefonisch overspoeld met vragen betreft het coronavaccin Astra Zeneca. Wij adviseren u bij vragen of informatie over het vaccin NIET met de praktijk te bellen, maar contact op te nemen met het RIVM of de overheid.

Ook kunt u informatie vinden op de websites van de overheid, het RIVM en thuisarts.nl.

Wij kunnen u niet anders informeren of adviseren dan de hierboven genoemde bronnen.

03 april

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de Astra Zeneca vaccinatie naar aanleiding van de nieuwsberichten van de afgelopen dagen. Het ziet er naar uit dat de kans op ziekte of zelfs overlijden als gevolg van het coronavirus nog altijd vele malen groter is, dan de kans op bijwerkingen van het vaccin. 

Om die reden gaat de vaccinatie voor mensen van 60 tot en met 64 jaar op zaterdag 10 april gewoon door, tenzij de overheid anders besluit.

Houdt u de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Wij verwachten woensdag 07 april meer informatie vanuit de overheid.